Уважаеми колеги,

Във връзка с предстоящия на 07.03.2022 г. от 10:00 ч. до 13:00 ч. онлайн семинар в Zoom (и с излъчване на живо на Фейсбук страницата на ЦОА "Кръстю Цончев") на тема: „Практически аспекти на бежанското право: да помогнем на човека в беда“ с лектор: адвокат Илиана Савова, Националното бюро за правна помощ моли всички колеги, които ще предоставят правна помощ на бежанци, да се включат в обучението, с оглед скорошното обявление на Министерство на правосъдието в следния смисъл:

"Министерството на правосъдието на България информира украинските граждани, които търсят закрила на територията на Република България, че могат да ползват безплатна правна помощ. Консултациите във връзка с предоставянето на закрила, включително помощ при попълване на документи, се предоставят от адвокатите, вписани в Националния регистър за правна помощ във всички регионални центрове за консултиране, разкрити към съответните адвокатски колегии в страната. На българските граждани, идващи от Украйна, може да се предостави правна помощ от Националното бюро за правна помощ, ако отговарят на условията посочени в Закона за правната помощ. Пълен списък с контактите на регионалните центрове: https://mjs.bg/home/index/7fad28f3-f00e-4d7a-86c3-a570762aca1e Украинските граждани, търсещи закрила на територията на Република България, както и българските граждани, идващи от Украйна, могат да ползват и Националния телефон за правна помощ 0700 18 250 всеки делничен ден от 9:00 ч. до 17:00 ч.".

Също така, Ви информирам, че издателство "Сиби" предлага книгата на адвокат Илиана Савова „Бежанско право“ на всички участници в семинара с 20% отстъпка с промокод: seminarCOA2022 при поръчки на www.sibi.bg.


Поздрави и успешен ден,

Томислав Тошков

Главен секретар на ЦОА "Кръстю Цончев"