ДО

АДВОКАТСКА КОЛЕГИЯ

Гр. Бургас

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН/ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

Висшият съдебен съвет (ВСС) е национален координатор за въвеждането на Европейския идентификатор за съдебна практика ECLI в България. В това си качество ВСС оказва съдействие и подкрепа на проекта „ECLI-BG: Въвеждане на идентификатора ECLI в България и свързване с Портала e-Justice“, осъществяван от Съюза на юристите в България и „АПИС Европа“ АД и съфинансиран от Европейската комисия по Програма „Правосъдие“ на Европейския съюз.

Целта на проекта е да се внедри Европейският идентификатор за съдебна практика ECLI в изградения от Висшия съдебен съвет национален портал за съдебна практика ЦУБИПСА (Централен уеб базиран интерфейс за публикуване на съдебни актове) и да се изгради свързаност с Интерфейса за търсене по ECLI в Портала e-Justice на Европейската комисия. Сайтът на проекта, където можете да се запознаете с повече подробности, е:

http://ecli-bg.eu/

В тази връзка имаме удоволствието да поканим АДВОКАТИТЕ и всички заинтересовани да участват в семинарa на тема “Въвеждането на Европейския идентификатор за съдебна практика ECLI в България“, който ще се проведе на 18.10.2018 г. от 13.30 часа в залата на Окръжен съд – гр. Бургас.

15.10.2018 год.                                         С уважение:

                                                                  ВЛАДИСЛАВ СЛАВОВ

                                                                  Председател на СЮБ

Гр. София                                                

                                                                  Ирина радоева

Изпълнителен директор на „АПИС Европа“ АД