Уважаеми колега, важаеми колега, 

Над 40 адвокати от гр. Солун и от други градове на Северна Гърция, както и други адвокати от Балканите създадохме в началото на месец Юли една група, която се нареча "АДВОКАТИ ЗА МИРА, ДЕМОКРАЦИЯТА И РАЗБИРАТЕЛСТВОТО НА БАЛКАНИТЕ". В тази връзка ви

прилоцено ви изпращаме и учредителната декларация на вашия език, преводът на която бе извършрн с любезното съдействие на колегата г-жа Константина Харизанова.

Плануваме организирането на ТРИСТРАННА СРЕЩА МЕЖДУ БЪЛГАРСКИ, ТУРСКИ И ГРЪЦКИ АДВОКАТИ, която ще се състои в град Орестиада, близо до мястото където се срещат границите на трите страни. 

Предлагаме като период тя да се състои през месец Ноември. Предложението ни е за тема "ВЪРХОВЕНСТВОТО НА ЗАКОНА И СЪВРЕМЕННАТА АДВОКАТУРА".

Авдокатскката Колегия на гр. Орестиада ще домакинстува и ще подкрепи мероприятието. Ще бъдат поканени да присъствуват гръцкият Министър на Правосъдието, г-н Михалис Калогиру, както и гръцкият Зам. Министър на Вътрешните Работи, г-жа Катерина Нотопулу.

Същевременно сме започнали коренспонденция с търсите колеги и очакваме тяхните становища, като отзивите им са положителни.

Ако се интересувате да вземете участие, моля да го заявите на колегата, г-жа Константина Харизанова (моб. тел. 00306945107810 и e-mail )

P.S.- На срещата ще бъдат поканени да вземат участие Адвокатси Колегии на РГърция, както и Солунската Адвокатска Колегия, но и други Адвокатски Колегии от Северна Гърция.