Адм. адрес: гр. София, ул. „Лавеле” № 19, ет. 3; web: www.sofiaarbitrationcourt.com;

E_mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; тел.: +359 885 655 990;

Уважаеми колеги,

Софийският арбитражен съд при „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж“ и Международния съд в Париж при Международната арбитражна камара подписаха международен меморандум, по силата на който шестима български юристи от нашия съд ще бъдат вписани в списъците на международния съд в Париж. Международната арбитражна камара в Париж е най-старата подобна европейска институция. Председателят на камарата – г-н Бодуан Делфорж е и почетен председател на Европейската стокова камара и дългогодишен неин мандатен председател. Международната арбитражна камара е автономен трибунал от Групата на Световната банка, която действа независимо от националните правни системи.

В тази връзка стартираме

курс-обучение за юристи по въпросите на арбитража:

„АРБИТРАЖЪТ – ПОЛЕЗНАТА АЛТЕРНАТИВА”

Обучението е с теоретична и практическа насоченост и ще се проведе в няколко модула от по три учебни часа в периода 29.01.2019г.- 05.03.2019г., всеки вторник от 17:00 – 19:00 часа.

Лектори ще бъдат авторитетни български и международни специалисти:

Ирина Гириф - главен секретар на Международния съд при Международната арбитражна камара в Париж,

Марина Пак - председател на Московския арбитражен съд при Руската Федерация,

Мария Славчева - съдия във Върховния Касационен Съд

доц. д-р Рая Илиева - преподавател по търговско право в Югозападен университет „Неофит Рилски”, председател на Софийски арбитражен съд при „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж”

ас. д-р Атанас Иванов – съдия в Районен съд – Благоевград, доктор по право и преподавател по гражданско процесуално право в Югозападен университет „Неофит Рилски”,

Мария Янева – арбитър в Международния съд при Международната арбитражна камара в Париж, основател на Софийски арбитражен съд при „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж”

Всеки от успешно преминалите курса ще получи сертификат, който дава възможност за участие в процедура по вписване в списъка с арбитри към Софийския арбитражен съд при „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж“ и Международния съд в Париж при Международната арбитражна камара.

Изискванията към участниците са да притежават 8 /осем/ години юридически стаж, морални и нравствени качества, както и да не са били осъждани за престъпления от общ характер.

Цена на курса: 680 лева (Цената е на човек. Сумата се заплаща авансово.)

Заявките за участие ще се приемат до 21.01.2019г. вкл. на електронната поща на Софийския арбитражен съд при „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж”:

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Таксите ще могат да се заплащат на:

Банка: Инвестбанк АД

Титуляр: Международна асоциация за правосъдие и арбитраж; ЕИК: 177084688

IBAN: BG22IORT80481087288100

Основание: курс-обучение за юристи

Необходимо да попълните регистрационната бланка и да изпратите копие от платежен документ за платена такса, в срок до 25.01.2019г. вкл.

Заявилите участие ще получат допълнителна информация за мястото и часовете на провеждане на сесиите.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

С уважение: Мария Янева

/Управител на „Международна асоциация за правосъдие и арбитраж”/

тел.: +359 887 150 200

e_mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.